Tragedia Lui Macbeth
3 octombrie, 2022
Dragi prieteni ai Teatrului „B. P. Hasdeu” din Cahul!
Pe data de 7, 9, 14, 16 octombrie 2022, la ora 18.00 Vă aşteptăm la premiera unui spectacol exceptional!
Pentru prima oară trupa cahuleană, într- o manieră teatrala inedită, spectacol experimental, montează „Tragedia lui Macbeth” de William Shakespeare!
În contextul social tumultos pe care îl parcurgem, o capodoperă universală, o tragedie shakespeariană!
Vă invităm să fiți alături de noi în acest început de Octombrie! Vă aşteptăm cu drag la TEATRU! (În sediul teatrului nou)
Republica Moldova, or. Cahul, str. B. P. Hasdeu, 6a.
Grupul de creație:
Regie / Selecție muzicală – Linas Marijus Zaikauskas
Scenografie – Margarita Misiukova
Coregrafie – Rodica Pănăşescu
Proiectare video – Arsenii Misiukov
Peripeţiile lui Păcală Şi Tândală
26 mai, 2022
Acest spectacol, destinat copiilor de toate vârstele, este plin de culoare, muzică, umor fin şi multe elemente ludice. Jocul actoricesc, îmbinat cu jocul luminilor şi al umbrelor, cu transfigurarea unor obiecte în fiinţe şi ale unor fiinţe în fenomene, conturează o atmosferă feerică specifică oricărei poveşti adevărate. Parte importantă din spectacol este poanta, limbajul comic, umorul fin, specific înţelepciunii populare.
(16+) Fantomele iubiri
17 mai, 2021
Fantomele iubiri de Vasili Sigariov
Piesa lui V.Sigariov, pe lângă calitățile subiectului și lumea pe care o aduce în scenă, mai are un atu: partiturile actoricești. Trei roluri ofertante, pe muchia fină dintre eșec și performanță, ușor de tratat superficial și formal, greu de asumat, dar, odată realizată, simbioza dintre gândul limpede al actorului și carnea acestor personaje, impactul în sală este frontal.
Taina Malefisentei
23 decembrie, 2019
Amnarul Fermecat
27 noiembrie, 2019
E un spectacol pentru copii, precum și ne sugerează titlul, însă specificarea-i absolut necesară: e o feerie muzical-coregrafică dinamizată de multele cântece și de nu mai puținele dansuri .
Fabula – simplă ca o zi bună ce se cunoaște de dimineață. Un Cristian, luându-și lumea-n cap pentru a-și căuta fericirea, obține de la Mătușa Elza, pe care o ajutase când ea nimeri la ananghie, un amnar. Fermecat, desigur. Sfidând interdicția de a nu se uita la prințesă până alintata în cauză va atinge majoratul, s-a îndrăgostit lulea, visând cam ce poate visa un mire potențial. Pretendenți la mâna acesteia – alți trei crai de la răsărit: un Farmacist, un Negustor și un General, care se compromit, firește. Beneficiind de concursul Magului din amnar, Cristian ajunge și în iatacul prințesei, dar până la urmă, convingându-se că nu sus, nu sus la cei avuți se nasc fecundele virtuți, o alege pe slujnica de la han, cu un nume oarecum bizar, Nunți, ce sugerează că totul se poate încheia cu o nuntă.
Herghelia sau Forța Imaginației
3 iulie, 2019
de Valeriu Butulescu
Piesa e scrisă în registrul teatrului absurd. Două personaje, creații ale fanteziei Autorului, evadează de pe masa de lucru a acestuia și cer sprijinul autorităților de stat, pentru a-și obține identitatea și dreptul la existență independentă. Revolta personajelor împotriva Autorului nu reușește. Chiar dacă el este ucis conceptual de personajele răzvrătite, existența acestora se volatilizează în final. Absurdul acțiunii se pliază pe absurdul structurilor de stat, conturând fresca unui absurd existențial generalizat.