Premiera spectacolului „Vedere de pe pod” de Arthur Miller

2 decembrie, 2021

Teatrul „B. P. Hasdeu” aduce în atenția publicului problema migarției prin intermediul spectacolului „Vedere de pe pod”

În data de 9 decembrie 2021, Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” organizează premiera spectacolului „Vedere de pe pod”, care abordează o problemă actuală pentru societatea moldovenească – fenomenul migrației internaționale a populației. Spectacolul este montat în baza piesei cu același titlu scrisă de cunoscutul dramaturg american Arthur Miller și adaptată la realitățile sociale ale Republicii Moldova.

Subiectul piesei, inspirat din întâmplări reale, înfăţişează un proces de conştiinţă prin tragedia destinelor umane. Vieți marcate de probleme cu care se confruntă persoanele nevoite să ia calea exilului în căutarea unui rost în străinătate. Piesa abordează problemele complexe ale unei societăți aflate în declin și afectată profund de o puternică criză a valorilor morale și sociale. Spectacolul „Vedere de pe pod” aduce astfel în atenția publicului un subiect de actualitate și importanță majoră, adresându-se tuturor iubitorilor de teatru de astăzi măcinați de căutări, provocări și probleme de ordin moral, social, psihologic, identitar și economic.

Spectacolul a fost pus în scenă de către regizorul Gheorghe Mândru, având în distribuție actorii teatrului cahulean: Tudor Andriuță, Rodica Ciobanu, Ion Furnică, Natalia Ciolac, Oleg Mereoară, Constantin Mocanu, Aurica Țăruș, Mariana Delii și Mihai Țăruș.

Pe parcursul lunilor decembrie 2021 și ianuarie 2022 spectacolul „Vedere de pe pod”va fi prezentat publicului interesat din orașele Chișinău, Bălți, Comrat și Ungheni, precum și concetățenilor din diasporă în regim on-line. Spectacolul va fi urmat de discuții publice privind problema migrației internaționale a populației și impactul acesteia asupra societății moldovenești.

Premiera spectacolului va avea loc pe data de 9 decembrie 2021, ora 15.00, în sala mare a Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din mun. Cahul (Bulevardul Victoriei nr. 18).

Acest material a fost realizat în cadrul proiectulului „Vedere de pe pod” sau problema migrației privită prin prisma artei teatrale, implementat de Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Share