Spectacolului „Vedere de pe pod” de Arthur Miller (mun. Ceadîr-Lunga)

22 ianuarie, 2022

În data de 22 ianuarie 2022, Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” organizează spectacolului „Vedere de pe pod” în mun. Ceadîr-Lunga, care abordează o problemă actuală pentru societatea moldovenească – fenomenul migrației internaționale a populației.

Spectacolul este montat în baza piesei cu același titlu scrisă de cunoscutul dramaturg american Arthur Miller și adaptată la realitățile sociale ale Republicii Moldova. Spectacolul a fost pus în scenă de către regizorul Gheorghe Mândru, având în distribuție actorii teatrului cahulean: Tudor Andriuță, Rodica Ciobanu, Ion Furnică, Natalia Ciolac, Oleg Mereoară, Constantin Mocanu, Aurica Țăruș, Mariana Delii și Mihai Țăruș. Vă invităm să participați la premiera spectacolului „Vedere de pe pod” și la sesiune de discuții privind problema migrației Subiectul piesei, inspirat din întâmplări reale, înfăţişează un proces de conştiinţă prin tragedia destinelor umane. Vieți marcate de probleme cu care se confruntă persoanele nevoite să ia calea exilului în căutarea unui rost în străinătate.

Piesa abordează problemele complexe ale unei societăți aflate în declin și afectată profund de o puternică criză a valorilor morale și sociale. Spectacolul „Vedere de pe pod” aduce astfel în atenția publicului un subiect de actualitate și importanță majoră, adresându-se tuturor iubitorilor de teatru de astăzi măcinați de căutări, provocări și probleme de ordin moral, social, psihologic, identitar și economic.

Spectacolul va fi transmis pe 22 ianuarie 2022, ora 14:00, în regim on-line prin intermediul Facebook Live și YouTube.

Pentru a viziona spectacolul vă rog să urmăriți pagina de Facebook și/sau canalul de YouTube ale Teatrului B.P. Hasdeu din Cahul: https://www.facebook.com/teatrulhasdeu https://www.youtube.com/channel/UCQFd…

——————

Acest material a fost realizat în cadrul proiectulului „Vedere de pe pod” sau problema migrației privită prin prisma artei teatrale, implementat de Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Share