Premiera spectacolului „Vedere de pe pod” de Arthur Miller

9 decembrie, 2021

În data de 9 decembrie 2021, Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” organizează premiera spectacolului „Vedere de pe pod”, care abordează o problemă actuală pentru societatea moldovenească – fenomenul migrației internaționale a populației. Spectacolul este montat în baza piesei cu același titlu scrisă de cunoscutul dramaturg american Arthur Miller și adaptată la realitățile sociale ale Republicii Moldova.

Subiectul piesei, inspirat din întâmplări reale, înfăţişează un proces de conştiinţă prin tragedia destinelor umane. Vieți marcate de probleme cu care se confruntă persoanele nevoite să ia calea exilului în căutarea unui rost în străinătate. Piesa abordează problemele complexe ale unei societăți aflate în declin și afectată profund de o puternică criză a valorilor morale și sociale.

Spectacolul „Vedere de pe pod” aduce astfel în atenția publicului un subiect de actualitate și importanță majoră, adresându-se tuturor iubitorilor de teatru de astăzi măcinați de căutări, provocări și probleme de ordin moral, social, psihologic, identitar și economic. Spectacolul a fost pus în scenă de către regizorul Gheorghe Mândru, având în distribuție actorii teatrului cahulean: Tudor Andriuță, Rodica Ciobanu, Ion Furnică, Natalia Ciolac, Oleg Mereoară, Constantin Mocanu, Aurica Țăruș, Mariana Delii și Mihai Țăruș.

Pe parcursul lunilor decembrie 2021 și ianuarie 2022 spectacolul „Vedere de pe pod” va fi prezentat publicului interesat din orașele Chișinău, Bălți, Comrat și Ungheni, precum și concetățenilor din diasporă în regim on-line. Spectacolul va fi urmat de discuții publice privind problema migrației internaționale a populației și impactul acesteia asupra societății moldovenești.

Vă invităm să participați la premiera spectacolului „Vedere de pe pod” și la sesiune de discuții privind problema migrației.

Spectacolul va fi transmis pe 9 decembrie 2021, ora 15:00, în regim on-line prin intermediul Facebook Live și YouTube. Pentru a viziona spectacolul vă rogam să urmăriți pagina de Facebook și/sau canalul de YouTube ale Teatrului B.P. Hasdeu din Cahul.

Sesiunea de discuții privind migrația populației va începe îndată după încheierea spectacolului. Pentru a participa la discuții, vă rog să vă conectați la sesiune utilizând următorul link: https://us02web.zoom.us/j/82666367239…

Share