Spectacolului „Vedere de pe pod” de Arthur Miller (or. Chișinău)

26 ianuarie, 2022

Pe data de 26 ianuarie 2022, Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” organizează la Chișinău prezentarea spectacolului „Vedere de pe pod”, care abordează o problemă actuală pentru societatea moldovenească – fenomenul migrației internaționale a populației.

Spectacolul este montat în baza piesei cu același titlu scrisă de cunoscutul dramaturg american Arthur Miller și adaptată la realitățile sociale ale Republicii Moldova.

Spectacolul a fost pus în scenă de către regizorul Gheorghe Mândru, având în distribuție actorii teatrului cahulean: Tudor Andriuță, Rodica Ciobanu, Ion Furnică, Natalia Ciolac, Oleg Mereoară, Constantin Mocanu, Aurica Țăruș, Mariana Delii și Mihai Țăruș.

Spectacolul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Teatrului „B.P. Hasdeu” – https://www.facebook.com/teatrulhasdeu După încheierea spectacolului vor fi organizate discuții publice privind problema migrației populației și impactul acesteia asupra societății moldovenești.

Discuțiile vor fi desfășurate în regim hibrid: off-line – în sala mare Teatrul Național „Mihai Eminescu” ( str. Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 79,) și on-line – prin intermediul platformei Zoom, cu transmitere concomitentă pe Facebook Live.

__________

Evenimentul este realizat în cadrul proiectulului „Vedere de pe pod” sau problema migrației privită prin prisma artei teatrale, implementat de Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, în parteneriat cu Asociația pentru Integrarea Migranților (AIM) din Paris (Franța), Asociația Moldovenilor “PLAI” din Krefeld (Germania) și Asociația ECOU. Vezi mai puţin

Share