Lansarea proiectului „Vedere de pe pod” sau problema migrației privită prin prisma artei teatrale

27 octombrie, 2021

Miercuri, 27 octombrie 2021, ora 10:30 [LIVE] Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” Cahul lansează proiectul „Vedere de pe pod” sau problema migrației privită prin prisma artei teatrale.

Scopul proiectului este abordarea prin intermediul teatrului a problemei migrației populației din Republica Moldova, prin montarea și prezentarea inovativă a unei piese din dramaturgia americană contemporană, utilizând noile tehnologii informaționale.

Elementul de bază al proiectului este punerea în scenă a piesei de teatru „Vedere de pe pod”, semnată de dramaturgul american Arthur Miller (1915-2005). Piesa este actuală pentru societatea moldovenească deoarece abordează fenomenul migrației internaționale.

Proiectul se adresează în mod special cetățenilor moldoveni din diasporă. Ei vor avea ocazia să privească live spectacolul „Vedere de pe pod” și să participe la discuțiile publice privind problema migrației și impactul ei.Inovația de bază a proiectului este utilizarea noilor tehnologii informaționale pentru organizarea și transmiterea live a reprezentațiilor teatrale.

Proiectul este implementat cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, în parteneriat cu Asociația pentru Integrarea Migranților (AIM) din Paris (Franța), Asociația Moldovenilor “PLAI” din Krefeld (Germania) și Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale “ECOU”

Share